Škoda Elroq – kas slepiama po maskuote?

1. července 2024

Naujasis Škoda Elroq po truputį atskleidžiamas pasauliui. Kompaktiškas elektrinis visureigis pasižymės nauju dizaino stiliumi, daugiau nei 560 kilometrų nuvažiuojamu atstumu ir daugybe praktiškų detalių. Žvilgtelėkite po jo maskuote.

Škoda Elroq konkuruos šiuo metu Europoje populiariausioje – kompaktiškų visureigių kategorijoje. Elroq yra svarbus Škoda BEV modelių portfelio etapas, pirmasis iš šešių naujų visiškai elektrinių modelių, kurie bus sukurti po sėkmingų Enyaq ir Enyaq Coupé, – pabrėžia Škoda generalinis direktorius Klausas Zellmeris. Šioje klasėje Elroq yra elektrinė alternatyva vidaus degimo varikliu varomam Škoda Karoq.

Moderniai solidus

Elroq yra pirmasis Čekijos automobilių gamintojo modelis, kuriame įdiegtas visiškai naujas „Modern solid“ dizaino stilius. „Funkcionalus, minimalistinis ir švarus „Modern solid“ stilius dvelkia autentiškumu ir tvirtumu, išlaikydamas išskirtinius Škoda dizaino akcentus, kurie yra skiriamieji mūsų prekės ženklo bruožai", – taip naująjį stilių apibūdina vyriausiasis dizaineris Oliveris Stefani.

Vienas iš būdingų naujosios kalbos elementų – naujos „Tech Deck Face“ radiatoriaus grotelės, kuriose yra radaras ir priekinė kamera, elegantiškai pratęsia naujojo dizaino priekinius žibintus. Net bazinėje automobilio versijoje naudojama LED technologija, o LED „Matrix“ priekiniai žibintai su 36 šviesos segmentais bus siūlomi kaip papildoma įranga. Dar vienas naujas elementas – Škoda užrašas ant variklio dangčio.

Dizaino stilius jaučiamas ir interjere. Ant priekinio ekrano puikuojasi naujojo firminio stiliaus grafika; vairuotojas galės mėgautis 5,3 colių skaitmeniniu prietaisų skydeliu, o informacijos ir pramogų sistema turi 13 colių jutiklinį ekraną. Įvairiose interjero dizaino versijose pabrėžiama, kad naudojamos tvarios ir perdirbamos medžiagos.

Elroq siūlo 470 litrų bagažo erdvę, o nulenkus galines sėdynes – iki 1580 litrų bagažo skyrių. Automobilyje bus siūlomos įvairios „Simply Clever“ funkcijos, taip pat sumanios daiktadėžės, kurių talpa – iki 48 litrų. Siūlomos papildomos funkcijos: kišenė įkrovimo laidui laikyti, reguliuojama bagažinės lentyna. Dar viena įdomi nauja funkcija – QR kodas, kuriuo klientas pateks į automobilio įrangos ir galimų funkcijų apžvalgą ir galės peržiūrėti vaizdo instrukcijas, kaip naudotis kai kuriais išmaniaisiais automobilio sprendimais.

Enyaq giminaitis

Techniniu požiūriu Škoda Elroq yra artimas Enyaq šeimos giminaitis, kurio pagrindas – ta pati MEB platforma. Elroq bus gaminamas kuturiomis galingumo versijomis:

  • Elroq 50: 55 kWh baterija ir 125 kW elektrinis variklis
  • Elroq 60: 63 kWh baterija ir 150 kW elektrinis variklis
  • Elroq 85: 82 kWh baterija ir 210 kW elektrinis variklis
  • Elroq 85x: 82 kWh baterija ir 220 kW elektrinis variklis

Pagal WLTP ciklą Elroq nuvažiuos daugiau kaip 560 km vienu įkrovimu. Greitasis įkrovimas nuo 10 % iki 80 % visose versijose trunka mažiau nei dvidešimt aštuonias minutes. Įkrovimas namuose, pavyzdžiui, naudojant vieną iš Škoda sieninių dėžučių, kurių galia siekia 11 kW, gali trukti nuo 5,5 iki 8 valandų, esant maksimaliam galingumui, priklausomai nuo konstrukcijos.

Į standartinę įrangą taip pat įeina įvairios saugumo ir pagalbos sistemos. Tarp naujienų – debesijos duomenų naudojimas, siekiant pagerinti pagalbos kelyje sistemos „Travel Assist“ funkcionalumą ir pažangios funkcijos, palengvinančios parkavimą. Pavyzdžiui, Elroq vairuotojai galės naudotis nuotolinio parkavimo ir mokomojo parkavimo funkcijomis. Pastaroji funkcija leidžia vairuotojui išmokyti automobilį statyti penkiose vietose, o maksimalus apmokytas atstumas galės siekti iki 50 metrų. Automobilis galės atlikti manevrus šiame maršrute visiškai automatiškai ir net nuotoliniu būdu per „MyŠkoda“ programėlę. Beje, programėlė taip pat palengvina įkrovimą dėl „Powerpass“ paslaugos ar įkrovimo namuose valdymo iš sieninės dėžutės.